OMEGO

"Pre-gait" terapija

Lokomocija(pokretanje), mišićno-koštani integritet, neurokognitivna kontrola, stabilnost i mišićna snagapreduvjeti su za ponovno učenje pravilnog fiziološkog obrazca hoda. OMEGO je jedinstven i multifunkcionalan, pruža rehabilitaciju donjih ektreminteta na način da zadovolji sve uvjete potrebne za ponovno upravljanje na noge.

 

OMEGO ukratko

> Jedan system za sve “pre-gait” komponente
· Stepper
· Bicikliranje
· Leg press
· Foot drop

> Vježbe u polu-ležečem i sjedećem položaju
> Idealan je za mobilne i pacijente u invalidskim kolicima
> Kratko vrijeme postavljanja
> Maksimalna iskoristivnost terapije u terapijskoj jedinici vremena
> Uni i bilateralni trening
> Pametno osmišljene igre
> Virtualna realnost
> Ritmičke igre
> Dokumetiranje o učinku i napretku

OMEGO

„Pre-gait“ terapija je ciljana rehabilitacija jednog ili više specifičnih uvjeta koji su neophodni za fiziološki obrazac hoda :

> Kretanje – sposobnost pokretanja i unapređivanja ritmičkih koraka

> Muskuloskeletni integritet – normalizacija koštane, zglobne i mišićne funkcije, kao i posturalne kontrole

> Neurokognitivna kontrola – trening percepcije unutarnjih i vanjskih podražaja

> Balansiranje – sposobnost zauzimanja uspravnog držanja i održavanja ravnoteže

OMEGO je novi uređaj za rehabilitaciju i procjenu koji daje izvrsne rezultate, za pacijente s oštećenjima na donjim ekstremitetima te problemima s hodom. Jednostran i dvostran “leg press”, vježbe koračanja (stepper), bicikliranja te “foot drop” terapija, mogu se izvoditi u sjedećem ili uspravnom položaju. “PRE-GAIT” terapija je specifična rehabilitacija jednog ili više segmenata koji su nužni za normalan fiziološki obrazac hoda.

Specifična rehabilitacija jednog ili više segmenata nužnih za normalne fiziološke obrasce hoda. Njegova prednost je što uz pomoć interaktivnih terapijskih igara s TyroS softverom motivira pacijente da uspješno izvrše terapijske vježbe. U sebi sadrži vježbe jačanja koje omogućuju potpun trening svih mišića koji su potrebni za fiziološki obrazac hoda. Sadrži aktivne, pasivne i potpomognute postavke ovisno o pacijentovim individualnim granicama izvedbe. Idealan je za mobilne pacijente i pacijente koji su vezani za invalidska kolica upravo zato što sadrži visoku prilagodljivost potrebama i zahtjevima pacijenata.

 > Kliknite na ikonu i pogledajte naš OMEGO katalog!