Mobitel, kompjutor, tablet...

TELEMEDICINA. Dijagnostika ispred svog vremena koja omogućava na neviđenom nivou dijagnostiku pacijenata te skraćuje vrijeme pronalaska dijagnoze putem suvremenih uređaja koje svakodnevno koristimo.

96542290_688967171904771_6834985335374479360_n

Zašto TELEMEDICINA ?

Definicija telemedicine.

To je uporaba telekomunikacijske tehnologije i informacijskih tehnologija za pružanje udaljenih kliničkih usluga pacijentima. Liječnici koriste telemedicinu za prijenos digitalnog snimanja, video savjetovanja i udaljenu medicinsku dijagnozu.

Kako se provodi telemedicina?

Nakon kupnje određenog telemedicinskog uređaja potrebno je detaljno pročitati upute i istih se pridržavati. Telemedicina nije komplicirana i vrlo brzo se implementira u zdravstvenu ustanovu.

Kako telemedicina koristi pacijentima?

Pacijenti koji su prije imali ograničen pristup zdravstvenim uslugama sada mogu vidjeti liječnika bez napuštanja svog doma. Starije osobe koje bi radije ostarile u mjestu sada to mogu učiniti pomoću telemedicinskih uređaja. Širenje bolesti je smanjeno jer pojedinci sa zaraznim bolestima ne izlažu druge opasnosti.

Što je sve potrebno za telemedicinu?

Većina poliklinika samo treba osnovni softver za video konferencije u skladu s HIPAA-om da bi započeli pružati uslugu telemedicine. Potrebni popratni uređaji ovise o telekomunikacijskom uređaju koji ste odabrali.

Prednosti telemedicine za zdravstveno osoblje

Telekomunikacija omogućava davateljima da u stvarnom vremenu nadziru pacijente i da po potrebi prilagode planove liječenja. U konačnici to dovodi do boljih rezultata pacijenata.

Telemedicina je skupa?

Na telemedicinu se ne treba gledati kao na trošak već kao na investiciju koja pacijentima omogućava bolju i točniju dijagnostiku u vrlo kratkom vremenu. Cijena telemedicinskih uređaja ovisi o specifikacijama, no, cjenovno su vrlo pristupačni iako većina korisnika ima percepciju o visokoj cijeni telemedicinskih uređaja.

96427655_174566500473008_6510195415915167744_n

Mobitel, kompjutor, tablet omogućavaju liječniku praćenje i evidentiranje vitalnih znakova pacijenta u svakom trenutku. Pregled kod liječnika opće prakse postaje još detaljniji i lagodniji.